Germania a început implementarea proiectului privind primul drum public dotat cu tehnologie de încărcare wireless a vehiculelor electrice, inclusiv autoturisme și vehicule comerciale. Primul obiectiv este încărcarea autobuzului electric care circulă pe traseul către orașul Balingen. Ca furnizor a fost ales Electreon, care dezvoltă soluții de încărcare wireless pentru vehicule electrice. Tehnologia inductivă Electreon a câștigat deja premii și este una dintre cele mai ecologice, scalabile și atractive metode de încărcare.

Această tehnologie încarcă bateriile vehiculelor în mod dinamic și static, adică atunci când sunt în mișcare și când sunt staționare. Acest lucru reduce, de asemenea, nevoia de capacitate a bateriei, elimină problemele de autonomie, reduce costul total de proprietate, iar vehiculele electrice se încarcă rapid și în siguranță. Electreon lucrează cu companii de utilități și operatori de flote pentru a permite flotelor publice, comerciale și autonome să treacă la energie electrică, la costuri reduse și fără întrerupere.

În cooperare cu EnBW, un important furnizor german de infrastructură de încărcare a vehiculelor electrice, Electreon va instala un sistem rutier electric (ERS) de-a lungul unui drum de un kilometru.

Tehnologia va fi introdusă în două faze, prima implică o pistă de 400 de metri cu două stații de încărcare statică, iar în a doua fază se vor adăuga încă 600 de metri de „drum electric”.

Acest plan urmează testării cu succes a tehnologiei Electreon la Karlsruhe, realizată în parteneriat cu compania EnBW. Drumul electrificat alimentează un autobuz public din apropiere în orele de vârf. Ca parte a acordului, Electreon va primi până la 3,2 milioane de euro pentru proiectul din Balingen pentru a realiza infrastructura de încărcare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut