Misiunea Euro Contrôle Route European Grouping of Territorial Cooperation Limited (ECR EGTC) este de a îmbunătăți siguranța rutieră, de a asigura o concurență loială și de a îmbunătăți condițiile de muncă în sectorul transportului rutier în întreaga Europă.

ECR EGTC este un grup de Servicii Europene de Inspecție a Transporturilor, care lucrează pentru a îmbunătăți siguranța rutieră, sustenabilitatea, concurența loială și condițiile de muncă în transportul rutier, prin activități legate de respectarea reglementărilor în vigoare.

Înființată la 12 februarie 2024, și-a ținut Adunarea Generală pe 25 și 26 martie, la Rijswijk (Olanda), unde își are sediul. Organizația are șapte membri fondatori : Germania, Franța, Croația, Irlanda, Luxemburg, Țările de Jos și Polonia.

ECR EGTC stabilește standardul pentru măsuri uniforme de siguranță și conformitatea reglementărilor pentru vehiculele comerciale de pe întreg continentul. Prin facilitarea cooperării transfrontaliere, prin organizarea de programe comune de formare și prin schimbul de bune practici, acesta urmărește să creeze un mediu de transport mai sigur, mai echitabil și mai durabil.

ECR EGTC are o președinție rotativă de un an , iar toți membrii preiau președinția pe rând. În 2024, Polonia va prelua președinția, iar Țările de Jos va deține vicepreședinția.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut