Guvernul german a strâns 2 miliarde de euro prin vânzarea de acțiuni ale companiei poștale naționale Deutsche Post. Veniturile generate vor fi utilizate pentru modernizarea rețelei feroviare Deutsche Bahn.

Guvernul german a câștigat peste 2 miliarde de euro prin vânzarea a 50 de milioane de acțiuni ale gigantului poștal și logistic Deutsche Post, la 43,45 euro per acțiune. Guvernul a anunțat că acești bani vor fi transferați către operatorul feroviar de stat Deutsche Bahn și folosiți pentru modernizarea rețelei feroviare.

Vânzarea reduce participația statului în Deutsche Post cu 4%, până la 16,5%, a declarat creditorul KfW într-un comunicat. „În acord cu Ministerul Federal German de Finanțe, KfW a decis să profite de condițiile favorabile de pe piețele de acțiuni la începutul anului pentru a vinde cu succes acțiunile Deutsche Post AG”, a comentat Tim Armbruster, trezorierul KfW.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut