Ministrul federal al Economiei, Robert Habeck, a declarat miercuri (21 februarie), la Berlin, la prezentarea raportului economic anual: „Ieșim din criză mai încet decât am sperat”. Astfel, guvernul se așteaptă doar la o creștere de 0,2% anul acesta, în timp ce la prognoza de toamnă, previziunile erau pentru o creștere de 1,3%, după recesiunea în care a intrat economia germană anul trecut.

Motivele situației economice tulbure sunt creșterea scăzută istoric a comerțului mondial, dar și ratele mari ale dobânzilor care inhibă investițiile companiilor. El s-a referit și la măsurile de austeritate ale guvernului federal în urma unei hotărâri bugetare a Curții Constituționale Federale.

Ministrul a menționat și problemele structurale din Germania care s-au acumulat de-a lungul multor ani și a spus că este nevoie de un „amplificator de reformă” la care guvernul federal trebuie să lucreze. Robert Habeck s-a referit și la deficitul de forță de muncă și a propus un fond special de un miliard de dolari, finanțat cu datorii.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut