În comparație cu aceeași lună a anului trecut, indicele kilometrajului de taxare a camioanelor a crescut, un stat federal din nord înregistrând cea mai mare creștere.

Kilometrajul camioanelor cu cel puțin patru axe care plătesc pe autostrăzile federale a crescut în iunie 2022 cu 0,9% după ajustarea calendaristică și sezonieră, comparativ cu mai 2022. Faţă de iunie 2021, indicele kilometrajului de taxare ajustat în funcție de calendar a fost cu 1,3% mai mic, potrivit Oficiului Federal pentru Transport de Mărfuri (BAG) și Oficiului Federal de Statistică (Destatis).

Cea mai mare creștere în comparație cu luna anterioară, de 1,8%, a fost în iunie în Saxonia Inferioară. Indicii de taxare pentru camioane pentru călătoriile transfrontaliere, care măsoară numărul de intrări și ieșiri peste granița germană, au înregistrat cea mai mare creștere în iunie, de 2,7%, după ajustările calendaristice și sezoniere față de luna precedentă, la granița cu Cehia. În schimb, călătoriile transfrontaliere către și dinspre Polonia au înregistrat cea mai puternică scădere (-2,3%).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare