Guvernul federal german va lua în considerare introducerea controalelor la frontieră pentru a combate migrația ilegală prin Polonia și Republica Cehă.

Migrația a devenit din nou o problemă prioritară pe agenda politică în Germania, ca și în alte țări europene, în special Italia, din cauza numărului tot mai mare de sosiri de migranți. Potrivit Logist.Today, controalele temporare la frontieră ar putea fi o modalitate de a intensifica lupta împotriva traficului de persoane, potrivit ministrului german de Interne, Nancy Feser. În plus, Germania a crescut deja numărul forțelor de ordine la granițele cu Polonia şi Cehia. Dar ministrul a spus că introducerea controalelor nu înseamnă că solicitanții de azil nu vor mai fi acceptați. „Dacă o persoană solicită azil la frontieră, atunci această cerere trebuie procesată în Germania – este o obligație legală clară. Cel mai important lucru rămâne protecția frontierelor externe ale UE, pe care o putem asigura printr-un sistem comun de azil”, precizează Nancy Feser.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut