Din cauza dezastrului provocat de inundațiile din Renania-Palatinat și Renania de Nord-Westfalia, Ministerul Federal al Transporturilor (BMVI) a decis introducerea unor excepții de la timpii de conducere și de odihnă pentru transporturile care sunt legate de oferirea de asistență și eliminarea consecințelor daunelor provocate de furtuni.

Astfel,

–       Durata zilnică de conducere poate fi prelungită de cel mult 5 ori pe săptămână până la maximum 10 ore

–       Durata săptămânală de conducere nu trebuie să depășească 59 de ore

–       În perioadele săptămânale de odihnă: șoferii au dreptul să ia două perioade consecutive de odihnă săptămânală reduse, cu condiția ca cel puțin patru perioade de odihnă săptămânală să fie luate în patru săptămâni consecutive. Dintre aceste patru perioade de odihnă, cel puțin două trebuie să fie perioade regulate de odihnă săptămânală. Orice reducere trebuie compensată cu o odihnă echivalentă, care trebuie luată înainte de sfârșitul celei de-a treia săptămâni.

Aceste excepții se aplică până la data de 1 august 2021, inclusiv.

În plus, statul federal Renania-Palatinat a acordat o scutire pentru interdicțiile de conducere duminica și de sărbătorile legale, care intră în vigoare imediat și este valabilă până la 31 august 2021. Excepția vizează transportul comercial de mărfuri cu camioane de peste 7,5 t în zilele de sâmbăta, duminica și de sărbătorile legale care au legătură cu acțiunile de salvare și curățare, precum și pentru aprovizionarea populației din cauza dezastrului de inundații din Renania Palatinatul.

Excepțiile se aplică și transporturilor fără marfă care sunt direct legate de unul dintre aspectele menționate anterior.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut