Serviciile rutiere de pe autostrada germană A9 între München și Ingolstadt au instalat noi indicatoare, care, după cum s-a dovedit, nu sunt destinate nici șoferilor, nici pietonilor, relatează portalul radioarabella.de.

Semnul rutier rotund, cu un diametru de 70 cm, şi care are un model alb-negru de triunghiuri fără pictograme sau inscripții, va servi drept reper pentru vehiculele autonome controlate de computer. Potrivit Autobahndirektion Südbayern, pe autostrăzile A9 și A93 vor fi amplasate 13 indicatoare în jurul nodului de autostradă Holledau, la o distanță de aproximativ 2,5 km.

Ministerul German al Transporturilor a declarat autostrada A9 un banc de testare digital pentru vehicule autonome, iar aceste semne rutiere ar trebui să ajute dronele să-și determine locația cu mare precizie. În acest mod, vehiculele autonome se vor putea sincroniza mai ușor. Pentru șoferi însă, aceste indicatoare nu au nicio semnificaţie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut