Kilometrajul camioanelor supus taxei în martie 2023 a scăzut cu 2,6% față de luna precedentă. Potrivit Oficiului Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM) și Oficiului Federal de Statistică (Destatis), kilometrajul parcurs de camioanele cu cel puțin patru axe pe autostrăzile federale, ajustat în funcție de calendar, a scăzut cu 3,8% față de martie 2022.

Indicele de kilometraj de taxare a camioanelor este un indicator timpuriu al dezvoltării economice, precizează Verkehrsrundschau.de. Activitatea economică generează și necesită servicii de transport. Prin urmare, există o corelație clară între indicele de kilometraj al camioanelor și indicii activității economice, în special de producție din sectorul prelucrător. Mai mult, deoarece este disponibil cu aproximativ o lună mai devreme decât indicele de producție, este potrivit ca indicator principal al dezvoltării economice.

Ca urmare, aşteptările pentru luna următoare sunt mai bune, datorită faptului că starea de spirit în economia germană s-a îmbunătățit. Indicele climatului de afaceri Ifo a crescut cu 2,2 până la 93,3 puncte în martie și a înregistrat astfel a cincea creștere la rând. Această creștere față de luna precedentă s-a datorat atât evaluării pozitive a perspectivelor de afaceri, cât și evaluării companiilor cu privire la situația lor de afaceri.

În producție, indicele climatului de afaceri a crescut considerabil. În același timp, companiile și-au evaluat situația actuală ca fiind mai bună decât în luna precedentă. Starea de spirit s-a îmbunătățit semnificativ, în special în industria auto, chimică, electrică și mecanică.

Indicele a crescut și în sectorul serviciilor. Furnizorii de servicii și-au evaluat situația actuală ceva mai bine decât în luna precedentă, iar perspectivele de afaceri au fost, de asemenea, din ce în ce mai optimiste.

În comerț, indicatorul climatului de afaceri a crescut ușor. Atât evaluarea situației, cât și așteptările s-au îmbunătățit. În sectorul retail, însă, multe companii au așteptări pesimiste.

În construcții, climatul de afaceri s-a îmbunătățit ușor. Deși companiile au fost mai puțin mulțumite de situația actuală a afacerilor, așteptările pentru lunile următoare sunt mai puțin pesimiste.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut