Kilometrajul camioanelor supus taxei în decembrie 2022 a scăzut cu 4,9% față de luna precedentă. Aceasta este cea mai mare scădere de la contracţia puternică din aprilie 2020.

După cum au raportat Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM) și Oficiul Federal de Statistică (Destatis), kilometrajul parcurs de camioanele cu cel puțin patru axe pe autostrăzile federale în decembrie 2022, comparativ cu noiembrie 2022, a scăzut cu 4,9%. Acesta este cel mai puternic declin de la prăbușirea kilometrajului în aprilie 2020, ca urmare a pandemiei. Comparativ cu decembrie 2021, indicele kilometrajului de taxare a scăzut cu 6,1%. Scăderea semnificativă se datorează, consideră Verkehrsrundschau.de, debutului iernii și nivelurilor ridicate ale concediilor medicale.

Indicele de kilometraj de taxare a camioanelor este un indicator timpuriu al dezvoltării economice. Există o legătură clară între kilometrajul regional și vânzările regionale în sectorul de producție, în special în regiunile industrializate. În schimb, corelația este mai slabă în orașele și statele mai puțin industriale. Cea mai mare scădere a kilometrajului de taxare a camioanelor în comparație cu luna anterioară a fost în decembrie 2022 în Saxonia Inferioară (6,5%). În Bavaria (-5,0%), Turingia (-4,8%) și Saxonia (-4,8%), kilometrajul camioanelor a scăzut brusc față de luna precedentă.

În decembrie 2022, traficul transfrontalier a scăzut cu 4,8% față de noiembrie 2022. Cea mai accentuată scădere (-8,3%) a fost observată către și dinspre Republica Cehă. Traficul transfrontalier de camioane către și dinspre Danemarca (-8,1%) a scăzut, de asemenea, relativ brusc faţă de luna precedentă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut