Lipsa muncitorilor calificați devine o problemă din ce în ce mai presantă în Germania, afectând afacerile a 43% dintre companii.

Problema lipsei de muncitori calificați se înrăutățește în Germania, așa cum arată barometrul muncitorilor calificați KfW-Ifo. În octombrie 2021, deficitul a afectat activitățile a 43% din toate companiile. Companiile mijlocii și mari sunt afectate în aceeași măsură (43,2%, respectiv 42,5%). Comparativ cu octombrie 2020, proporția companiilor afectate de deficitul de muncitori calificați aproape s-a dublat (23% în octombrie 2020).

Potrivit KfW-Ifo, toate sectoarele economiei au raportat probleme în octombrie. Deficitul de muncitori calificați în rândul companiilor din transportul terestru (transport de persoane și mărfuri rutier și feroviar și transport prin conducte) a fost al doilea cel mai pronunțat, de 64%. În frunte se situează furnizorii de cazare, care, în proporţie de 72% s-au plâns de lipsa de personal specializat. Mai mult de jumătate dintre furnizorii de servicii de tehnologia informației au fost, de asemenea, afectați. „Actualul barometru al lucrătorilor calificați KfW-Ifo arată că economia germană trebuie să facă față în prezent nu numai blocajelor de materiale și de livrare. Lipsa de muncitori calificați afectează companiile într-o măsură mult mai mare decât înainte de criză”, a declarat Fritzi Köhler-Geib, economistul șef al KfW. „Lipsa muncitorilor calificați amenință să blocheze creșterea din următorii ani. Modul în care va evolua deficitul de muncitori calificați va depinde în mod decisiv dacă și în ce măsură vor participa germanii la forța de muncă și dacă imigrația forței de muncă va crește din nou și va putea fi instruită şi calificată ulterior, în funcţie de necesităţi.”

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut