În luna mai, Oficiul Federal pentru Transport de Mărfuri (FOPH) a efectuat mai multe controale prioritare pentru a verifica perioada obișnuită de repaus săptămânal, respectarea reglementărilor privind cabotajul și verificările tehnice în trafic. Controalele au avut loc în special pe rutele și intersecțiile rutiere intens utilizate de vehiculele nerezidente, precum și în parcări.

În cadrul operațiunilor de inspecție din 3 mai, au fost controlate 342 de vehicule. Dintre acestea, au fost verificate 305 autovehicule pentru respectarea perioadei de repaus săptămânal regulat și 134 de autovehicule pentru respectarea reglementărilor privind cabotajul. Au fost identificate 47 de încălcări referitoare la repausul săptămânal în camion și șapte încălcări în ceea ce privește regimul de cabotaj. Din cele 15 vehicule verificate tehnic, au fost constatate opt încălcări.

În 18 și 19 mai, au fost verificate alte 698 de vehicule. Dintre acestea, 675 de vehicule au fost testate pentru respectarea regulilor de cabotaj, 154 pentru perioadele de conducere/odihnă și 52 de către experții TUK pentru conformare tehnică. 21 de vehicule au fost sancţionate în legătură cu reglementările de cabotaj. În plus, au fost constatate patru încălcări ale efectuării perioadei de repaus regulat în vehicul și patru defecțiuni tehnice, relatează BAG.

În cele din urmă, la 24 și 25 mai, forțele de control au analizat îndeaproape un total de 378 de vehicule. Dintre acestea, au fost verificate 357 pentru respectarea perioadei regulate de repaus săptămânal în afara vehiculului și 162 de vehicule pentru cabotaj. Au fost identificate 57 de încălcări referitoare la repausul săptămânal în vehicul și opt vehicule în ceea ce privește măsurile de cabotaj. Din cele 34 de vehicule verificate din cauza unor defecțiuni tehnice, au fost constatate șase încălcări.

Luând în considerare toate domeniile de drept controlate, în mai 2021 s-au colectat în total 153.620 de euro.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare