Potrivit Toll Collect, scutirea de la plata taxei rutiere pe şoselele germane pentru autocamioane pe gaz metan este valabilă, începând cu 1 octombrie 2021, doar pentru autovehiculele care au fost livrate din fabrică pentru funcționare cu CNG, LNG sau cu motor cu combustibil dual LNG/Diesel și dispun de autorizare a sistemului conform Regulamentului (CE) nr. 595/2009. Ele trebuie să îndeplinească condițiile privind clasa de noxe Euro VI și să fi fost configurate deja de către producător ca autovehicule noi pentru funcționare preponderentă pe gaz metan, înainte de prima înmatriculare, în conformitate cu legislația rutieră.

Pentru autovehiculele modificate sau completate ulterior cu unul sau mai multe rezervoare de gaz metan, precum și pentru autovehicule pe gaz metan care nu îndeplinesc cerințele pentru clasa de noxe Euro VI, scutirea de la plata taxei rutiere își pierde valabilitatea la 30 septembrie 2021.

Aceste autovehicule pot fi înregistrate în continuare la Toll Collect, cu caracter limitat până la 30 septembrie 2021, în lista autovehiculelor scutite de la plata taxei rutiere, dacă sunt utilizate complet sau preponderent cu gaz metan. Printre acestea se numără autovehicule care funcționează cu CNG, LNG sau NG (Natural Gas). Nu sunt scutite motoarele pe LPG.

Rezervoarele de gaz metan trebuie să aibă următoarea capacitate minimă:

CNG: minimum 300 litri sau 50 kg;

LNG: minimum 300 litri sau 115 kg;

NG: minimum 300 litri.

După data de 30 septembrie 2021, toate autovehiculele pe gaz metan echipate ulterior și înregistrate sunt șterse din lista autovehiculelor scutite de la plata taxei rutiere. Pentru acestea există obligația de plată a taxei rutiere începând cu 1 octombrie 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut