În prima jumătate a anului, numărul șoferilor de camion din Germania nemulțumiți de locurile lor de muncă a crescut cu 12,6%, citează Logist.Today portalul eurotransport.de.

După cum reiese dintr-un studiu realizat de Jobmatch.me, bazat pe date obţinute de la aproape 12.000 de șoferi de camion din Germania, 24% dintre cei intervievaţi s-au declarat extrem de nemulțumiți de jobul lor actual. Din ianuarie până în iunie 2023, nemulțumirea a crescut cu 12,6%, iar motivele sunt variate: stres, efort fizic, precum și salarii mici și lipsă de apreciere. Ca urmare, 36,9% dintre șoferii de camion caută acum să-și schimbe angajatorul.

Satisfacția în muncă joacă un rol central în găsirea și păstrarea angajaților. Cercetările empirice arată că angajamentul, performanța și loialitatea angajaților sunt legate de percepțiile lor despre satisfacția în muncă. Iar angajații mulțumiți au mai multe șanse să performeze bine și să rămână mai mult timp în companie.

În ceea ce priveşte comportamentul de căutare și cerințele șoferilor de camion, studiul Jobmatch.me concluzionează:

– 65,1% se bazează pe internet atunci când caută un loc de muncă;

– 67,2% necesită feedback rapid;

– 31% ar dori să aplice prin telefonul mobil;

– 8,7% ar dori să aplice în mod anonim;

– 16,5% ar prefera ca angajatorii să-i contacteze;

– 47,3% ar dori ca procesul de aplicare să fie simplu (fără CV sau scrisoare de intenție).

Studiul complet este disponibil AICI (în germană).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut