O nouă lege care este în vigoare de la începutul lui 2023 stipulează că firmele germane se vor confrunta cu amenzi de până la 2% din cifra de afaceri globală dacă nu reușesc să furnizeze o prezentare cuprinzătoare a cadrelor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) în lanțurile lor de aprovizionare, inclusiv detalii despre ceea ce întreprind pentru a preveni încălcările drepturilor omului și pentru a proteja mediul.

După cum notează Thibault Lecat, director general al firmei britanice de consultanță pentru achiziții și managementul lanțului de aprovizionare Inverto, „companiile din Marea Britanie nu vor avea de ales decât să respecte această lege dacă vor să-și păstreze clienții germani”.

Legea subliniază că firmele trebuie să ia măsuri pentru a preveni riscurile legate de drepturile omului și riscurile de mediu. Riscurile privind drepturile omului includ munca efectuată de copii, munca forțată și inegalitatea în muncă, în timp ce riscurile de mediu acoperă producția de poluanți și manipularea deșeurilor periculoase.

Noua lege se aplică, potrivit Logistics Manager, tuturor companiilor germane cu peste 3.000 de angajați – un prag care va fi redus la 1.000 de angajați de la 1 ianuarie 2024.

Aceasta urmează propunerii unei legislații similare din Canada, pe măsură ce guvernele din întreaga lume intensifică cerințele ESG pentru lanțurile globale de aprovizionare. De asemenea, se așteaptă ca UE să introducă reglementări mai stricte privind ESG în viitorul apropiat, așa cum se subliniază într-un plan de acțiune din 2018 pentru „finanțarea creșterii durabile”.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut