Ministrul federal al transporturilor, Volker Wissing, vrea școli de șoferi mai moderne, care, într-o situație de urgență, cum ar fi cea cauzată de coronavirus, să poată desfăşura online lecțiile de teorie.

Formarea șoferilor urmează să se digitalizeze, Ministerul Transporturilor şi Ministerul de Interne trimiţând Consiliului Federal un proiect de modificare a Ordonanței permisului de conducere și a altor reglementări de circulație rutieră. Acest regulament urmărește în special să creeze condiții-cadru uniforme pentru formarea șoferilor. „Prin noul regulament, profităm de oportunitățile oferite de digitalizare și creăm condiții pentru ca, în cazuri excepționale, statele federale să permită școlilor de șoferi să ofere lecții teoretice online. Acest lucru reduce călătoriile şi contactele și le permite celor care învață să se pregătească în mod optim pentru permisul de conducere, în ciuda pandemiei. O țară modernă are nevoie de pregătire modernă a șoferilor”, este de părere Volker Wissing.

Concret, regulamentul prevede condiții-cadru uniforme la nivel naţional în care autoritățile responsabile pot permite, prin excepții, desfăşurarea online a lecțiilor de teorie în școlile de șoferi. De asemenea, se examinează în ce măsură lecțiile ar putea fi digitalizate şi în continuare, dincolo de această situație excepțională.

În plus, proiectul conține reglementări astfel încât utilizarea sistemelor moderne de asistență a șoferului să poată fi luată în considerare și la proba practică. O altă noutate este prelungirea perioadelor de interzicere a repetării unui examen pentru permisul de conducere în cazul în care acesta nu a fost promovat din cauza unui act de fraudă. De asemenea, şi evaluarea iniţială a legii instructorilor auto a arătat un potențial de îmbunătățire.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare