După cum relatează 40ton.net, săptămâna trecută a fost efectuată o inspecție specială la intersecția Fruchtallee și Doormansweg din Hamburg: polițiștii au verificat dacă șoferii respectă limita de viteză de 7 km/h aplicabilă vehiculelor de peste 3,5 t la virajul la dreapta.

Germania a introdus o astfel de restricție în 2021 la toate intersecțiile din zonele urbane pentru a reduce numărul de accidente între camioane și bicicliști. Însă impunerea unei viteze atât de reduse nu prea a avut efect – de la începutul acestui an, numai în Hamburg, au fost 9 accidente mortale cu camioane și biciclete, ceea ce a declanşat şi acțiunea de control.

Astfel, aproape 20 de polițiști au controlat cu echipamente cu laser viteza camioanelor care virau la dreapta într-o intersecție aglomerată. Au fost verificate 49 de camioane, iar în 39 de cazuri s-a confirmat respectarea reglementărilor. Alte 10 camioane circulau prea repede, cel mai mare rezultat fiind de 23 km/h.

Șoferii de camioane care au virat prea repede au primit amenzi de 70 de euro, precum și câte un punct de penalizare. Potrivit poliției, majoritatea şoferilor au fost luați prin surprindere, fără să-și dea seama că au încălcat regulamentul.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut