Cu 500 de puncte de control și aproximativ 4.000 de poliţişti, operațiunea de control planificată în Germania pentru aprilie va viza transportul rutier de marfă.

Poliția germană pregătește verificări la nivel național asupra transportului de mărfuri cu mii de forțe în 500 de puncte de control, potrivit Verkehrs Rundschau. Pe 17 aprilie va avea loc o campanie interstatală de siguranță rutieră, așa cum a anunțat ministrul de Interne al Brandenburgului, Michael Stübgen (CDU). Brandenburg prezidează Conferința miniștrilor de interne. „Concurența în creștere și presiunea asupra termenelor limită în industria transporturilor sunt, printre altele, cauze pentru timpi de lucru și de conducere excesiv de lungi și perioade minime de odihnă. Acest lucru duce adesea la oboseala șoferului”, spune ministrul de Interne. Există, de asemenea, vehicule cu defecte tehnice și o lipsă de siguranță a încărcăturii. „Consecințele sunt adesea accidente grave care implică vehicule de transport de marfă, cu consecințe dramatice pentru oameni, infrastructură și societate.”

Pe 15 aprilie, poliția va efectua primele verificări în zona de sud a Berlinului și de-a lungul Autobahn 2. O altă verificare a camioanelor este planificată pentru 16 aprilie pe A13 şi va viza distragerea atenţiei la volan și menţinerea distanţei. Acțiunea principală finală se va desfăşura pe 17 aprilie pe autostrada federală A24.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut