Cu o lungime totală de aproximativ 10.400 de kilometri, ambuteiajele din Saxonia Inferioară din această vară au fost la un nivel mai ridicat decât înainte de pandemie.

ADAC a numărat în timpul vacanței de vară 2021, în contextul pandemiei de coronavirus, mai multe ambuteiaje în Saxonia Inferioară decât în anii precedenți. Această vară a însemnat pentru majoritatea familiilor germane vacanțe cu propriul vehicul, de preferință în Germania, iar asta a dus la peste 3.600 de ambuteiaje raportate în weekend-urile de vacanță, între 23 iulie și 29 august, iar traficul s-a blocat pe aproximativ 10.400 de kilometri, ceea ce în mod evident a afectat şi transportul de mărfuri cu vehicule grele.

În 2020, au existat aproape 3.000 de ambuteiaje cu o lungime totală de aproximativ 7.000 de kilometri în weekend-urile de vacanță din Saxonia Inferioară. Chiar și în 2019, înainte de pandemie, numărul ambuteiajelor era mai mic decât acum: în jur de 3.600 de ambuteiaje, pe o lungime de 10.000 de kilometri.

Potrivit ADAC, șantierele de construcții au predominat în acest an. Cele mai multe dintre ambuteiaje au fost pe Autobahn 7, adică în drum spre Marea Nordului și Marea Baltică. Cea mai aglomerată zi a fost vineri, 27 august. Cel mai lung ambuteiaj a fost măsurat sâmbătă, 31 iulie, pe A7, între Walsrode și Bispingen, de 29 de kilometri.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare