Creșterea prețurilor la energie și problemele din transport cauzate de deficitul şoferilor de camion au dus la tulburări în lanțurile de aprovizionare şi au afectat și prețurile sticlelor pentru bere, așa că Asociația Berarilor din Germania avertizează asupra lipsei acestor sticle.

Holger Eichele, directorul executiv al Asociației, a declarat pentru ziarul german Bild că blocajele ameninţă să se întâmple chiar în sezonul estival, parțial din cauza creșterii abrupte a costului producției de sticle consumatoare de energie. O altă cauză este continuarea luptei cu penuria de șoferi de camion, ceea ce face deosebit de dificilă menținerea în funcţiune a lanțurilor de aprovizionare.

„Cei care nu au un contract pe termen lung trebuie să plătească acum cu 80% mai mult pentru sticlele noi, decât în urmă cu un an. Unele fabrici de bere se confruntă deja cu perioade de nefuncționare şi sunt în pericol să se închidă”, a declarat Holger Eichele.

Asociația Germană a Industriei Sticlei a spus că actuala criză a prețurilor la energie „pune mari provocări” industriei, deoarece costurile cu energia au crescut cu până la 500% față de anul precedent, iar energia reprezintă până la 20% din costurile de operare ale industriei sticlei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare