În urma aprobării de către CE, Ministerul Federal al Transporturilor (BMVI) anunță punerea în aplicare a orientării de finanțare pentru vehiculele comerciale cu sisteme alternative de acționare. Măsurile includ, între altele, o primă de achiziție pentru camioanele cu acționare electrică, subvenţionând în proporţie de 80% costurile suplimentare în comparație cu un camion diesel.

Ministerul Federal al Transporturilor (BMVI) vrea să pună în aplicare cerințele Programului de protecție a climei cu trei măsuri concrete de bază:

– Costurile suplimentare pentru achiziționarea unui e-truck, în comparație cu un camion diesel, urmează să fie subvenționate cu până la 80%.

– Finanțarea infrastructurii de realimentare și încărcare necesară pentru exploatarea vehiculelor comerciale eco, respectiv 80% din totalul cheltuielilor eligibile legate de proiect.

– Promovarea elaborării studiilor de fezabilitate privind posibilele aplicații ale vehiculelor eco, precum și construirea sau extinderea infrastructurii corespunzătoare, acoperind 50% din cheltuielile eligibile aferente proiectului.

Aceste măsuri sunt menite să pună vehiculele comerciale în slujba climei și să sporească planificarea și securitatea investițiilor pentru întreprinderi. Până în 2024, BMVI va oferi un total de aproximativ 1,6 miliarde de euro pentru promovarea achiziționării de vehicule comerciale ecologice și aproximativ 5 miliarde de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de realimentare și încărcare pentru autoturisme și camioane.

Volvo Trucks salută promovarea achiziționării de vehicule comerciale cu propulsie alternativă și sprijinul pentru extinderea infrastructurii de încărcare. Acest lucru face loc unei escaladări rapide a numărului de înmatriculări de camioane electrice în Germania și Europa. Din 2019, pot fi achiziționate camioane electrice Volvo de până la 27 de tone. Modelele Volvo FL Electric și Volvo FE Electric sunt în producție de serie din 2020 și au fost deja livrate în Germania. Volvo își va extinde gama de camioane electrice cu încă trei modele electrice până în 2022. Producția în serie a modelelor Volvo FH Electric, Volvo FM Electric și Volvo FMX Electric este planificată pentru a doua jumătate a lui 2022. Volvo Trucks își propune să vândă doar camioane cu sisteme alternative de acționare până în 2040, iar până în 2030, își propune să acopere jumătate din vânzările sale cu vehicule comerciale electrice.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut