Două treimi din companiile germane cred că sunt prea multe greve în Germania, arată un sondaj curent al asigurătorului internațional Atradius. Valul de greve din Germania afectează diverse sectoare, inclusiv căile ferate, fermierii, transportul public local, medicii și piloții. 

Cele mai frecvente efecte ale grevelor din perspectiva companiilor sunt: nerespectarea termenelor limită (41%), blocajele de la livrare (32%), pierderea vânzărilor (18%) și probleme în relațiile cu clienții (17%).

În plus, germanii sunt deranjați și de faptul că angajații nu pot veni la muncă din cauza grevelor. Cu toate acestea, 40% dintre companii s-au pregătit deja pentru numeroasele greve și nu se așteaptă la vreun impact direct asupra afacerii lor.

Sondajul Atradius a chestionat 580 de companii din diverse industrii precum auto, construcții și materiale de construcții, produse chimice, servicii, electronice, finanțe, IT/software, bunuri de larg consum, agricultură, alimentație, inginerie, metal, hârtie, textile și transporturi. Vânzările companiilor chestionate au variat de la mai puțin de cinci milioane la peste un miliard de euro, iar numărul de angajați a variat de la mai puțin de 100 la peste 1.500.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut