În sectorul transportului de mărfuri și călători, se așteaptă ca majoritatea modurilor de transport să crească semnificativ în 2021, după cum reiese din prognoza pe termen mediu realizată de Oficiul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) din Germania. Iar asta după ce, în ultimul an, majoritatea modurilor de transport au înregistrat scăderi masive în urma pandemiei de coronavirus. Aceste tendințe de redresare vor continua în următorii trei ani, astfel că, în 2024, transportul modal de mărfuri și de pasageri ar fi trebuit să atingă sau să depășească din nou nivelul de dinaintea crizei.

Dinamismul economic general va avea un efect pozitiv asupra transportului de marfă și va declanșa o redresare semnificativă, astfel încât volumul de transport va crește cu aproximativ 3% și performanța transportului cu aproximativ 4%.

Se estimează o creștere peste medie pentru transportul feroviar de marfă, transportul combinat și transportul aerian de mărfuri în 2021. În perioada 2022-2024, traficul de mărfuri va continua să câştige teren cu rate anuale prognozate la circa 1,8% pentru volum și aproximativ 2,1% pentru producție.

O recuperare semnificativă este de așteptat și pentru transportul de pasageri în 2021. Se estimează o creștere totală de aproximativ 8,3% pentru volum și aproximativ 7,9% pentru producție. În timp ce scăderea transportului de călători legată de criză în 2020 va fi mai mult decât compensată până în 2024, conform previziunilor, transportul aerian va rămâne cu mult sub nivelul anterior crizei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare