În decembrie 2023, camioanele au parcurs cu 3,5% mai puțini kilometri pe şoselele cu taxă din Germania, comparativ cu aceeași lună a anului precedent.

În fiecare lună, Germania verifică numărul de kilometri taxați în sistemul cu plată, folosind rezultatul ca pe un indicator economic important, corespunzător nivelului producției industriale. Acesta este mult mai ușor de obținut, pentru că altfel durează săptămâni pentru ca datele de producție să fie colectate și prelucrate. Toate aceste date sunt foarte importante la scară internațională, întrucât Germania este principala țară de tranzit din Europa.

În decembrie 2023, camioanele au parcurs cu 3,5% mai puțini kilometri plătiți în Germania decât în aceeași lună a anului precedent. În noiembrie 2023, rezultatul a fost similar – camioanele au parcurs cu 3,7% mai puțini kilometri plătiți decât în noiembrie 2022. Mai mult, în octombrie, numărul de kilometri parcurși de camioane era cu 5% mai mic decât în 2021.

În concluzie, în ultimul trimestru al anului trecut, transportatorii au experimentat un număr limitat de comenzi. Acum, disponibilitatea camioanelor ar putea depăși din nou nevoile de transport și, ca urmare, ar putea fi de așteptat și tarife scăzute.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut