Poliția din Bückeburg (Saxonia Inferioară, Germania) a controlat 166 de vehicule și 114 persoane în doar cinci zile, în cadrul unei campanii de asigurare a siguranței rutiere. Polițiștii, repartizaţi în unități fixe și mobile, au verificat viteza şi starea tehnică a vehiculelor, dar şi consumul de alcool sau de droguri al şoferilor. Folosirea incorectă a telefoanelor mobile și nepurtarea centurii de siguranță au fost, de asemenea, pedepsite. Între toate neregulile observate, au fost şi trei cazuri în care șoferii străini de HGV conduceau vehiculele în șosete, ceea ce se sancţionează în Germania.

Conducerea fără încălțăminte adecvată este o încălcare a regulilor de circulație în Germania, iar trei șoferi au fost sancționați pentru asta în operaţiunea de control. Şi anul trecut, doi şoferi care conduceau în șosete au fost sancționați în Göttingen și Donauwörth. Însă, în ambele cazuri, șoferii au fost penalizaţi și pentru numeroase alte infracțiuni, inclusiv pentru depășirea vitezei și nerespectarea orelor de conducere.

În această acţiune, 41 de șoferi au circulat prea repede: 24 au fost nevoiți să plătească o amendă, iar 17 trebuie să-şi aștepte raportul. De asemenea, polițiștii au surprins 18 șoferi care nu purtau centura de siguranță, iar 9 îşi foloseau telefoanele mobile în timp ce conduceau. Apoi, 14 şoferi au încălcat timpii de conducere și de odihnă, iar în 2 cazuri arimarea mărfii nu a fost corectă. În alte 6 cazuri, polițiștii au interzis deplasările ulterioare ale vehiculelor la care s-au constatat defecte, până când nu au fost remediate. Acesta a fost şi cazul unui camion cu trei osii încărcat cu materiale de construcţii, la care ofițerii au descoperit o gaură adâncă într-o anvelopă. „Dacă ar fi explodat în timpul rulării, ar fi putut genera un accident grav”, spune inspectorul șef Matthias Aue.

A existat şi un caz în care polițiștii au oprit în Obernkirchen un tânăr de 22 de ani care conducea fără să poarte centura de siguranță. „La control, însoțitorii au constatat că bărbatul nu avea permis de conducere. Acesta fusese retras de autoritățile rutiere anul trecut.” Împotriva tânărului a fost deschisă urmărirea penală. Ofiţerii de la unitatea mobilă de control au descoperit pe drumul federal B83 un alt şofer fără permis de conducere, care se afla şi în stare avansată de ebrietate. „În timpul verificării, tânărul de 24 de ani a încercat să iasă din mașină, dar a fost salvat de la cădere doar datorită intervenției rapide a colegilor”, spune inspectorul. Bărbatul este cercetat acum pentru mai multe infracțiuni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut