După cum relatează publicaţia germană Verkehrs Rundschau, pe cele mai aglomerate autostrăzi din Germania vor fi introduse 16 puncte de control al greutății, ceea ce va contribui la îmbunătățirea siguranței utilizatorilor drumului.

Secretarul de stat din Ministerul Federal al Tehnologiei Digitale și Transporturilor, Oliver Luksic, a vizitat biroul Oficiului Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM) din Saarbrücken, prilej cu care a fost discutat progresul construcției punctelor planificate de control al greutății. Președintele BALM, Christian Hoffmann, i-a prezentat Secretarului de Stat și programe de finanțare în domeniile mediului și siguranței, instruirii și dezvoltării și sistemelor de asistență la viraje.

Oliver Luksic a lăudat nivelul ridicat de digitalizare a serviciului de control al traficului, BALM. În ceea ce privește cele 16 puncte de control al greutății, acestea vor permite verificarea mai multor vehicule supraîncărcate și împiedicarea deplasării ulterioare a acestora. „Acest lucru va îmbunătăți semnificativ siguranța rutieră și va promova utilizarea rațională a infrastructurii autostrăzilor din țara noastră. În același timp, vom consolida concurența loială în industria de transport şi logistică”, spune Oliver Luksic.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut