Bundestagul a aprobat o majorare a taxelor pentru trecerea camioanelor pe autostrăzi de la începutul anului viitor. Mai mult, autoritățile au propus o reformă conform căreia, de la începutul lui 2024, se vor aplica taxe începând cu vehiculele de marfă MTMA de 3,5 t, potrivit verkehrsrundschau.de și handelsblatt.com.

După o lungă perioadă de incertitudine cu privire la creșterea tarifelor de drum pentru camioane, autoritățile germane au decis să majoreze taxele de la 1 ianuarie 2023, ceea ce ar trebui să aducă venituri suplimentare trezoreriei țării. Ca urmare a aplicării noilor tarife, veniturile medii anuale din taxe între 2023 și 2027 sunt de așteptat să fie de aproximativ 8,3 miliarde de euro, după ce anul trecut s-au ridicat la aproximativ 7,6 miliarde de euro.

Ministrul Transporturilor, Volker Wissing, consideră că această decizie este corectă, deoarece mare parte a traficului de marfă european se desfășoară pe drumurile germane. În plus, noua directivă a UE face posibilă luarea în considerare mai bine a taxelor de zgomot și poluare a aerului la calcularea taxelor de drum. „Guvernul federal a decis să profite de acest lucru. Și asta e corect”, e de părere ministrul Volker Wissing. El a mai adăugat că rezultatul ajustării tarifelor pentru camioane reprezintă doar o creștere modestă.

Modificările tarifelor pot fi vizualizate AICI.

Opoziţia însă a criticat aspru decizia de a majora tarifele, pronunţându-se împotriva poverii suplimentare asupra industriei transporturilor și logisticii prin creșterea tarifelor de drum, din cauza majorării prețurilor la energie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare