Subiectul creșterii numărului de migranți ilegali în Europa de Vest revine tot mai des în presa germană. După cum am mai relatat, Germania e hotărâtă să introducă acum controale staționare la granița cu Polonia, potrivit Rbb24.de.

Inițiatorul schimbărilor la punctul de trecere a frontierei a fost ministrul de Interne din Brandenburg, Michael Stübgen (CDU), care consideră posibilă introducerea rapidă a controlului staționar pentru prevenirea intrării ilegale. În opinia sa, acest lucru va ajuta la „încetinirea migrației”. Lucrările privind controalele la frontierele interne sunt deja în desfășurare în statele federale Saxonia, Mecklenburg-Pomerania Inferioară și Baden-Württemberg. „Nu vor fi înființate bariere la granița germano-polonă, dar încercările de a intra în țară fără permisiune pot duce la interdicția de intrare”, spune Michael Stübgen.

Politicianul Dietmar Woidke, din Partidul Social Democrat din Germania, a susținut introducerea controalelor temporare la frontieră bazate pe modelul bavarez, introdus la granița cu Austria în toamna anului 2015. Apoi, autoritățile germane au introdus controlul în Bavaria, după ce zeci de mii de refugiați și alți migranți s-au îndreptat din Grecia către Europa de Vest de-a lungul rutei balcanice.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut