Sistemul de taxare telematic german Maut se bazează pe sute de portaluri situate de-a lungul rețelei de drumuri și autostrăzi care detectează plăcuțele de înmatriculare a vehiculelor comerciale pentru a verifica dacă au achitat taxa pe baza kilometrilor parcurși. Acum, guvernul federal german dorește să utilizeze această rețea de detectare pentru a descoperi cazurile de cabotaj rutier ilegal și alte încălcări care implică transportul rutier. Acest lucru a fost anunțat de deputatul german Udo Schiefner, precizând că măsura ar putea intra în vigoare din octombrie 2021. Asociația germană de transport BGL a declarat că este în favoarea acesteia.

Controlul ar fi efectuat de către inspectorii din biroul BAG, care, datorită portalurilor Maut, vor putea ști când a intrat un vehicul industrial în Germania și când a plecat, permițând identificarea oricăror nereguli la cabotaj, dar și respectarea timpilor de conducere și de odihnă de către șoferi.

Propunerea de lege va fi prezentată Parlamentul federal pe 20 mai, cu scopul de a fi operațională de la 1 octombrie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare