Ministerul German al Transporturilor are în plan să adauge măștile de protecţie la conținutul trusei de prim ajutor în autoturisme, camioane și autobuze în viitor, chiar și după pandemia de coronavirus.

În viitor, măștile de protecție vor trebuie să existe în fiecare maşină, după cum a confirmat sâmbătă Ministerul Federal al Transporturilor, la solicitarea Agenției germane de presă din Berlin. Anterior, şi „Rheinische Post“ din Düsseldorf raportase aceste planuri.

În consecință, chiar și după pandemia de coronavirus, șoferii trebuie să aibă întotdeauna două astfel de măşti în mașină. Se preconizează că acestea vor fi adăugate la conținutul prescris al trusei de prim ajutor în autoturisme, camioane și autobuze, lucru propus de Asociația Federală de Tehnologie Medicală. Se intenționează implementarea cerinței odată cu următoarea modificare a Regulamentului de licențiere rutieră, a scris Ministerul Transporturilor. Cu toate acestea, momentul exact în care schimbarea ar putea intra în vigoare este încă neclar.

Ministerul încurajează „o implementare rapidă a schimbării standardelor“, potrivit comunicatului. În ceea ce privește problema unor posibile amenzi, încă nu există informații oficiale. Până în prezent, sunt plătiți cinci euro dacă echipamentul de prim ajutor din mașină lipsește sau este incomplet.

Ministerul Federal al Sănătății a declarat sâmbătă, la solicitarea DPA, că salută orice măsură care contribuie la protecția împotriva infecțiilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut