După câteva luni de testare cu Eurotunnel Le Shuttle Freight și clienții de Remorci neînsoțite”, Getlink plănuiește să lanseze Sherpass în toamna acestui an. Platforma de servicii permite simplificarea trecerilor de frontieră pentru mărfuri și lanțul de aprovizionare. Noul portofoliu va fi disponibil transportatorilor rutieri și furnizorilor de logistică din octombrie 2023.

Lucrând cu parteneri selectați, Sherpass oferă servicii vamale și de frontieră ca o extensie naturală a Eurotunnel Border Pass, care a fost deja adoptat de mai mult de 1 din 2 dintre clienții Eurotunnel.

Restabilirea frontierei dintre Marea Britanie și Europa a forțat expeditorii și transportatorii să gestioneze un volum mare de formalități, necesitând timp, resurse suplimentare și implicarea mai multor subcontractanți. Potrivit Getlink, Sherpass oferă o soluție la cheie, care economisește semnificativ timpul transportatorilor, eliminând nevoia de a introduce informații și interacțiunile multiple implicate în gestionarea documentației. Prin centralizarea tuturor fluxurilor de date necesare pentru schimburile transfrontaliere, Sherpass oferă un serviciu integrat end-to-end. „Getlink operează pe ambele maluri ale Canalului de 30 de ani și este o verigă esențială în lanțul de aprovizionare european. Serviciile noastre ne poziționează ca principala poartă de acces pentru mărfurile care tranzitează între Regatul Unit și Europa. Cu Sherpass, ne continuăm strategia de a valorifica expertiza noastră inteligentă la frontieră”, spune Yann Leriche, director executiv al Getlink.

FOTO: Getlink

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut