Savino Del Bene se pregătește să facă o intrare rapidă în Turcia prin achiziționarea a două companii turcești din domeniul maritim. Dacă se ajunge la acord, Savino Del Bene SpA și filiala sa SDB Benelux SA vor cumpăra 80% din Trans Ocean Shipping, cu sediul la Istanbul, și Societatea de transport expres Boğaziçi.

Gigantul italian Agenzia Marittima Trasporti Internazionali Savino Del Bene, una dintre cele mai mari companii de transport maritim din Europa, este cel mai recent caz care vizează afacerile maritime și portuare turcești, urmând danezilor de la DFDS care au achiziţionat U.N.Ro-Ro, gigantului japonez NYK Line, care a stabilit un port împreună cu Oyak şi DP World din Dubai, care a achiziționat pachetul majoritar al portului privat Evyap.

Fondat la Florența în 1899 de familia Del Bene, Savino Del Bene intră rapid în Turcia. Compania, care și-a început călătoria globală prin deschiderea unui birou în SUA în 1955, și-a deschis primul birou în străinătate la New York. Intrând în America de Sud cu Brazilia în 1988, compania s-a extins în China, Japonia, Indonezia și India în 1994. Compania, care a fost listată la bursă în 1996, a fost cumpărată de celebrii armatori Paolo Nocentini și Silvano Brandani în 2003. Savino Del Bene, care acoperă aproape toate domeniile logisticii, are o pondere importantă în transportul terestru, cu 5.300 de angajați, o cifră de afaceri de 4,5 miliarde de euro şi 306 de birouri în întreaga lume.

Potrivit Dünya, Kaan Avuncan este Președintele Consiliului de Administrație al celor două companii turcești achiziționate de companie. Trans Ocean Shipping International Transport operează din 2002, iar Boğaziçi Express Shipping Logistics operează din 2006. Kaan Avuncan a câștigat premiul Managerul Anului în Logistica Maritimă din Turcia în 2017.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut