Structura de proprietate a gigantului internațional al transporturilor rutiere Waberer’s este în curs de revizuire majoră. Ginerele premierului maghiar Viktor Orban, István Tiborcz, preia un pachet de 21% din compania de transport. Împreună cu alți câțiva mari acționari, el vrea apoi să achiziționeze și mai multe acțiuni.

Cel mai important eveniment din faza de schimbare în structura corporativă este transferul dreptului de proprietate asupra companiei MHB Optimum Zrt – care detine 20,99% din acţiunile Waberer’s – de la Ferenc Mike, către fondul BDPST Equity, care a devenit astfel indirect acţionar al Waberer’s. Proprietarul BDPST Equity este István Tiborcz, unul dintre cei mai bogați bărbați din țară și ginerele premierului maghiar Viktor Orban.

În ultimele săptămâni apăruse și o încercare de a câștiga acțiunile Waberer’s de către cei patru acționari principali ai companiei, care au publicat pe site o ofertă de preluare, potrivit Trasporto Europa. Pe lângă MHB Optimum, care ar putea astfel să-și majoreze cota, lista cumpărătorilor include Travelin, High Yield (fondatorul György Wáberer) și Geraldton. Oferta se adresează unui public de acționari instituționali și privați care dețin 28% din acțiunile Waberer’s.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare