Gigantul lituanian Girteka investeşte în Georgia, în Asia Centrală, folosind subvenții de stat. Transportatorul va beneficia de „Mecanismul de promovare a proiectelor străine”, un stimulent care face parte din programul de stat „Make in Georgia”, gestionat și implementat de Institutional Invest Enterprise Agency. Girteka va crea 400 de locuri de muncă în țara asiatică și va investi un milion de euro în următorii trei ani, angajându-se să returneze 15% din sumă sub formă de contribuție.

Scopul programului de granturi este de a încuraja potențialii doritori să facă noi investiții în sectoare cheie, care garantează crearea de noi locuri de muncă și consolidarea economiei. În cadrul programului de stat, companiile internaționale pot primi până la 15% rambursare la implementarea activităților de servicii legate de export.

Girteka a ales să opereze în Georgia după un lung proces de analiză care a evidențiat prezența unei forțe de muncă abundente, o birocrație simplificată și un potențial de rentabilitate ridicat în anii următori.

Confirmarea interesului puternic al Girteka pentru operațiunile din Georgia este deschiderea în 2022 a biroului Global Business Service din capitala Tbilisi. Potrivit Trasporto Europa, sucursala are 65 de angajați şi intenționează să ajungă la 200 la sfârșitul lui 2023. Pe lângă recrutarea pentru departamente precum IT și Resurse Umane, selecții sunt deschise și pentru șoferii cu minim șase luni de experiență la categoria CE și cunoștințe bune de engleză sau rusă. Anunțul postat pe site-ul companiei și promovat de mass-media georgiană, promite un salariu între 1.995 și 2.480 de euro net pe lună, un contract de muncă în Lituania, asistență în obținerea vizei și formare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut