Compania lituaniană Girteka intenționează ca până în 2026 să-și extindă flota de camioane de la 9.200 la 17.400 de vehicule, principala creștere având loc în Polonia, scrie logisticska.pl.

„Nu ne-am hotărât încă dacă vom extinde noua bază din Sady, provincia Poznan, sau dacă vom decide asupra unei noi locații în altă parte”, declară Mindaugas Pasilauskas, COO al Class Trucks (filiala Girteka).

Baza de transport din Sady, care a început să funcționeze la începutul lui 2022, este cea mai nouă și cea mai mare dintre cele trei baze Girteka. Pe lângă Sady, celelalte două sunt situate în Siauliai și Vilnius. „Unitatea este bază pentru 8.200 de șoferi. Angajăm 670 de oameni, inclusiv lăcătuși și personal de întreținere, deservim 4.000 de vehicule pe lună”, precizează Ellina Lolis, președintele consiliului de administrație al Girteka Polonia, citată de Logist.Today.

Girteka e încrezătoare că lipsa şoferilor, manifestată în toată Europa, nu va fi un obstacol în calea extinderii companiei. „Angajarea șoferilor din est, în ciuda războiului din Ucraina, încă are sens. Cetățenii din Kazahstan, Uzbekistan și Tadjikistan sunt interesați de cooperarea cu noi. În Kazahstan, am deschis o școală pentru șoferi, iar în timpul perioadei de așteptare de trei luni pentru documente, aceștia sunt complet pregătiți. Compania va importa 150 de șoferi pe săptămână din aceste țări, iar noii angajați vor fi supuși unei practici de două luni sub supravegherea unui șofer cu experiență.”

De asemenea, compania intenționează să reducă și mai mult consumul de combustibil prin achiziția de vehicule diesel și electrice eficiente din punct de vedere al consumului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut