Gigantul lituanian Girteka Logistics şi-a amplificat activitatea intermodală la nivel internațional: în 2020 a dublat numărul semiremorcilor încărcate pe tren, comparativ cu anul precedent, la aproape 9.500 de unități (cotă de 5% din numărul total de kilometri parcurși) și în primele cinci luni ale lui 2021 a obținut deja rezultatele anului precedent, cu perspectiva unei noi dublări. „Creșterea capacității feroviare intermodale nu este întâmplătoare”, comentează Larisa Senkevičienė, șefa diviziei de servicii intermodale din Europa a Girteka Logistics.

Aceasta adaugă că utilizarea transportului feroviar intermodal este unul dintre pilonii politicii de durabilitate, întrucât compania urmărește în mod activ să-și reducă impactul asupra mediului. În transportul intermodal, compania lituaniană folosește propriile autotractoare și semiremorci, oferind clienților transporturi complete de la un capăt la altul. Acest lucru permite, de asemenea, deplasarea semiremorcilor pe șosea în cazul unor probleme pe secțiunea de cale ferată.

Girteka a publicat rezultatele din 2020, care arată o creștere cu 5% a cifrei de afaceri, în ciuda pandemiei de Covid-19, ajungând la 996 de milioane de euro, cu rentabilitate crescută de la 9 la 23 de milioane de euro. În 2020, flota de vehicule industriale a crescut și ea, depășind 8.000 de unități. „Mai mult de jumătate dintre noii șoferi se alătură echipei noastre datorită recomandărilor celor deja angajați și aproximativ 40% dintre colegii lor care au părăsit compania se întorc după ce s-au odihnit sau au avut experiențe noi într-o companie concurentă“, spune administratorul delegat, Edvardas Liachovičius.

În 2020, Girteka a dezvoltat și digitalizarea, colaborând cu compania de tehnologie informațională SAP. În cursul anului, 55% din transportul european a fost alocat printr-un algoritm care utilizează inteligența artificială. „În următorii trei ani ne propunem să modernizăm aproximativ 80% din procesele interne, ceea ce va reprezenta un beneficiu pentru munca tuturor angajaților noștri și, în același timp, îmbunătățirea calității serviciilor noastre”, subliniază Liachovičius.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut