Girteka Logistics a anunțat  divizia sa de transport feroviar intermodal a reușit să-şi dubleze numărul de încărcături complete (FTL) față de 2020, economisind peste 14,4 milioane de kilograme de emisii de CO2 pe tot parcursul anului.

Girteka Logistics a continuat să-și dezvolte capacitățile operaționale intermodale de-a lungul anului prin utilizarea de noi rute de transport de marfă în toată Europa, începând cu noul terminal intermodal Kaunas, care a conectat Lituania cu Tilburg, Olanda, în iulie 2021. Ruta a conectat, de asemenea, Olanda cu Polonia (Rzepin). Compania de transport rutier de marfă a început, de asemenea, să folosească două rute suplimentare în rețeaua UE: una în Germania într-o zonă industrială, care merge spre vârful sudic al Franței şi o rută de marfă care leagă nordul Italiei de nordul Franței.

În general, compania și-a dublat încărcăturile FTL față de 2020, cu peste 16.100 de remorci pline care au circulat pe calea ferată, economisind peste 14,4 milioane kg CO2 în cei peste 15,2 milioane de kilometri în întreaga UE. Pe lângă emisiile economisite, compania a mai calculat că transportul pe tren a redus numărul de anvelope pe tot parcursul anului cu cel puțin 900 şi a evitat cel puțin 61 de accidente pe drum, pe baza cifrelor medii din industrie. „Creșterea operațiunilor intermodale ale Girteka Logistics, care acum s-au dublat în ceea ce privește capacitatea și reducerea emisiilor de CO2 timp de doi ani la rând, nu este o coincidență”, a declarat Pavel Kveten, Chief Operating Officer (COO) al Girteka Europa. „Este rezultatul muncii asidue a colegilor noștri care au depus toate eforturile ca să le asigure clienților o ofertă intermodală care să le satisfacă nevoia de durabilitate.”

Furnizorul de servicii de logistică a subliniat că expansiunea transportului feroviar intermodal de marfă, în special către și dinspre Marea Britanie, va fi, de asemenea, una dintre prioritățile cheie pentru 2022. În ansamblu, Girteka intenționează să crească numărul de încărcături complete (FTL) transportate în această zonă cu 50% în viitor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare