GlobalLogic, parte a Hitachi Group și lider de Digital Engineering, a semnat un acord definitiv pentru achiziția Fortech, companie românească de servicii de inginerie software. Cu sediul central în Cluj-Napoca, Fortech și-a aplicat capacitățile tehnice pentru sute de clienți și peste 1.000 de proiecte digitale de-a lungul a aproape două decenii, fiind poziţionată ca una dintre cele mai mari firme independente de inginerie digitală din România.

Cu peste 1.100 de oameni, Fortech operează în patru orașe din România pentru a sprijini clienții dintr-o gamă largă de industrii. Aceste realizări și capabilități vor ajuta GlobalLogic să-și extindă în continuare baza de clienți și talente, deoarece își propune să abordeze cererea globală puternică de transformare digitală. În plus, liderii Fortech vor aduce o experiență tehnică  valoroasă, împreună cu relații puternice pe piețele europene și clienți marcanți. „Fortech este o firmă lider cu un istoric dovedit și o specializare în tehnologie necesară pentru evoluția digitală”, a declarat Nitesh Banga, Președinte și CEO, GlobalLogic. „Această achiziție va spori și mai mult prezența GlobalLogic în Europa și va accelera accesul nostru la talentul tehnic bogat din România. De asemenea, va înarma Fortech cu resursele și sprijinul puternic al GlobalLogic și Hitachi. Salutăm Fortech și oamenii lor talentați în familia GlobalLogic.”

Fortech deține experiență în șase verticale cheie de mare creștere: auto, bancar/finanțe, asistență medicală, producție, servicii profesionale și tehnologie/media/telecomunicații. Aceasta a fost recunoscută drept una dintre cele mai bine administrate companii din România în 2022 în prima ediție a programului Deloitte România. „Unirea forțelor cu GlobalLogic, susținută de Hitachi, ne duce la un nivel cu totul nou. În plus, găsirea unui partener care împărtășește valorile noastre culturale cu un accent puternic pe oameni, clienți și beneficii pentru societate este extrem de îmbucurătoare”, declară Călin Văduva, CEO Fortech.

Investiția GlobalLogic în Fortech face parte dintr-o strategie multianuală concepută pentru a stabili o amprentă europeană mai largă, permițându-i în același timp să-și deservească mai bine clienții din întreaga lume din perspectiva livrării.

Termenii tranzacției nu au fost dezvăluiți. Conform acordului, Fortech va continua să funcționeze cu conducerea și personalul său existent ca o subsidiară deținută în totalitate de GlobalLogic. Tranzacția este supusă aprobării obișnuite de reglementare și se așteaptă să se încheie până la sfârșitul anului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut