Google a anunțat lansarea Last Mile Fleet Solution, de la Google Maps Platform și Cloud Fleet Routing API, de la Google Cloud – două soluții noi care vor ajuta operatorii de flote să îmbunătățească succesul livrărilor și să optimizeze performanța flotei.

Pandemia a accelerat dezvoltarea comerțului electronic și a tensionat lanțurile de aprovizionare, în timp ce așteptările consumatorilor cu privire la viteza de livrare și vizibilitate au atins un nivel maxim. În același timp, livrarea pe ultimul kilometru a ajuns să reprezinte mai mult de jumătate din costurile totale de transport. Asta înseamnă că operatorii de flote de pe last mile trebuie să muncească mai mult pentru a crea experiențe mai bune pentru consumatori și pentru a-și îmbunătăți operațiunile. Soluția Last Mile Fleet și API-ul Cloud Fleet Routing îi ajută pe operatorii de flote să abordeze aceste provocări printr-o suită integrată de capabilități de cartografiere, rutare și analiză.

API-ul Cloud Fleet Routing se concentrează pe faza de planificare a rutei livrării și pe optimizarea avansată la nivelul întregii flote, permițând determinarea alocării coletelor pe furgonetele de livrare și succesiunea sarcinilor de livrare. Integrat nativ cu datele Google Maps, API-ul Cloud Fleet Routing poate rezolva solicitări simple de planificare a rutelor aproape în timp real și poate scala la cele mai solicitante sarcini de lucru cu loturi de cereri. În acest spectru, clienții pot specifica o varietate de criterii, cum ar fi ferestre de timp, greutatea pachetului și capacitățile vehiculului. Cloud Fleet Routing poate ajuta transportatorii să atingă obiectivele de durabilitate prin reducerea distanței parcurse, a numărului de furgonete de livrare și a emisiilor de CO2.

Last Mile Fleet Solution se concentrează pe livrări și permite operatorilor de flote să optimizeze fiecare etapă a călătoriei de last mile, de la comanda electronică, până la livrarea la ușă. Soluția se bazează pe soluția de mobilitate On-demand Rides & Deliveries de la Google Maps Platform, deja utilizată de operatorii de top de transport și livrare la cerere. „Pandemia a accelerat și mai mult comerțul electronic și numărul de livrări”, a declarat Hans Thalbauer, Managing Director, Global Supply Chain & Logistics Industries, Google Cloud. „Presiunea crescută asupra rețelelor de livrare, plus alți factori, cum ar fi lipsa șoferilor, datele slabe privind adresele, închiderea fabricilor și creșterea prețurilor la combustibil, au influențat timpul de livrare și succesul. Cu soluția de la Google Maps Platform și API-ul Cloud Fleet Routing, ajutăm operatorii de flote de livrare să rezolve aceste probleme și să creeze experiențe perfecte pentru consumatori, șoferi și managerii de flote.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare