De la 1 septembrie 2021, toți pasagerii care se îmbarcă pe feriboturi interregionale în Italia (cu excepția celor care traversează Strâmtoarea Messina între Villa San Giovanni și Messina) trebuie să aibă Certificatul Verde Covid-19 (Green Pass), adică documentul care certifică vaccinarea împotriva Covid-19 sau rezultatul unui test negativ nu mai vechi de 48 de ore înainte de îmbarcare sau trecerea prin boală în ultimele șase luni.

În transportul rutier, această certificare se va aplica mai ales conducătorilor de vehicule industriale care se vor îmbarca împreună cu vehiculele lor între Peninsulă și Sicilia și Sardinia, aceştia nefiind în prezent scutiți de această obligație. Controlul Green Pass revine companiilor de transport maritim în momentul îmbarcării, însă unele autorități portuare (cum ar fi cea din Marea Sardiniei) nu le vor permite celor care nu dețin certificatul să se oprească în zona portuară cu acces restricționat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut