Ultimele asociații spaniole de transportatori pun capăt acum activităților de protest. La sfârșitul săptămânii trecute, Transportave – asociație a companiilor de transport auto cu un total de aproximativ trei mii de membri – a anunţat anularea grevei.

Transportave a protestat o lună întreagă, începând cu 7 martie. Aproximativ 80% dintre companiile din întreg sectorul s-au alăturat protestului, iar efectele acțiunilor lor sunt cu adevărat impresionante. După cum arată statisticile oficiale, în luna martie, în Spania, s-a înregistrat o scădere cu 30% a numărului de înmatriculări de vehicule noi. La baza acestei contracţii stă în mod evident faptul că transportatorii de maşini timp de o lună nu au făcut aproape nicio livrare către dealeri.

Motivul încheierii protestului este ajungerea la un acord cu guvernul spaniol privind sprijinul financiar. Acesta va fi corelat cu creșterea bruscă a costurilor de exploatare, cauzată în special de prețurile ridicate ale carburanţilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare