Creșterea inflației continuă să provoace proteste în Franța și Marea Britanie.

În Franța, sindicatul CGT continuă greva angajaților companiei petroliere TotalEnergies, care provoacă neplăceri grave în ceea ce priveşte realimentarea vehiculelor – și implicit lanțului de transport rutier și logistică – din cauza închiderii totale sau parțiale a sute de distribuitori. Din 17 octombrie 2022, cinci rafinării rămân închise pentru a 21-a zi consecutiv, în ciuda faptului că două sindicate (Cfe-Csg și Cfdt) s-au retras din protest.

Astăzi, însă, 18 octombrie, ar putea fi cea mai grea zi deoarece CGT și FO au proclamat o mobilizare interprofesională, care va afecta direct toate modurile de transport, inclusiv transportul rutier și activitățile logistice. Situația este aproape de greva generală, o situație pe care unele ziare o definesc drept „explozivă” și pentru că s-ar putea extinde și la alte asociaţii și poate dura săptămâni întregi.

Situația socială în transport rămâne fierbinte și de cealaltă parte a Canalului. Mobilizarea se concentrează pe porturile Felixstowe și Liverpool, unde muncitorii desfășoară greve lungi, care uneori alternează, iar alteori se suprapun. Acum este rândul lui Liverpool, care a suferit deja două săptămâni de grevă și careva putea înfrunta încă două, între 24 octombrie și 7 noiembrie. Acest lucru a fost proclamat de sindicatul Unite, care cere majorări salariale mai mari decât cele oferite de operatorul de terminale Peel Holdings.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare