A început construcția unei parcări cu mai multe etaje în portul Anvers din Belgia, cel de-al patrulea cel mai aglomerat port european de manipulare a vehiculelor. Facilitatea este situată la Grimaldi Anvers EuroTerminal (AET) și va fi utilizată pentru depozitarea vehiculelor procesate prin port. Lucrarea a început în iunie și va dura aproximativ un an. Clădirea cu șapte etaje (21 m) va putea stoca 9.700 de mașini pe o suprafață de operare de 172.000 m2. Costul construcției va fi de aproximativ 25 de milioane de euro.

Acreditările de mediu ale clădirii includ un acoperiș din oțel care va suporta 10.000 de panouri solare, oferind 3,5 MWh de energie pentru încărcarea vehiculelor electrice (EV) care trebuie îmbarcate pe navele din port. Apa de ploaie este, de asemenea, colectată, pentru a fi folosită la spălarea autovehiculelor.

Parcarea multietajată este doar unul dintre proiectele ecologice realizate de AET. Acestea includ investiții în trei mori de vânt pe chei, stații de încărcare hibride și electrice și testarea combustibilului alternativ. AET va începe, de asemenea, să testeze sisteme mari de stocare a bateriilor la sfârșitul acestui an, ca parte a acordului verde al UE.

Din 2019, AET a folosit și stivuitoare electrice în flota sa de vehicule de manipulare. Este, de asemenea, prima companie dintr-un port belgian care a testat sistemul de macarale Terberg alimentat cu hidrogen, pentru operațiuni Lift-off/Lift (Lo-Lo).

Înființat în 2001, terminalul este condus de Grimaldi în parteneriat cu compania Mexaconatie. Este principalul hub Grimaldi din Europa de Nord și gestionează navele Euromed şi Grimaldi de mare adâncime, precum și navele de transport auto de la companiile surori Finnlines și Atlantic Container Lines (ACL).

Anvers este cel de-al patrulea cel mai aglomerat port de manipulare a vehiculelor din Europa. Anul trecut, portul a gestionat 673.118 de unități (321.854 importuri și 351.264 exporturi), o scădere de aproximativ 30% faţă de 2019, pe fondul pandemiei de coronavirus. Volumele se recuperează acum, astfel că, în primele șase luni ale acestui an, locaţia a gestionat în total aproximativ 450.000 de vehicule.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut