Pe lângă achiziţia de noi nave de transport auto și Ro-Ro, Grupul Grimaldi investeşte și în extinderea rețelei de terminale în Europa. Primul pas a fost făcut în portul Amsterdam, unde subsidiara Amsterdam Multipurpose Terminal (AMT), din care deține 80%, a achiziționat active în zona Amerikahaven, inclusiv peste 200.000 m2 de depozitare și două docuri. Un doc are 500 m lungime și este potrivit pentru navele care operează pe rute offshore, iar al doilea are aproximativ 300 m lungime și este potrivit pentru navele care efectuează rute maritime scurte.

„Investiția ajută Grupul să-şi consolideze poziția în portul Amsterdam. Vom urmări dezvoltarea portului, îmbunătățind serviciile oferite pieței și întreprinderilor olandeze și exploatând și sporind potențialul său ca hub logistic multimodal, datorită numeroaselor conexiuni rutiere, feroviare, maritime și fluviale către și dinspre restul Europei de Nord”, a explicat Guido Grimaldi, președintele AMT.

Grupul Grimaldi operează în portul Amsterdam de 25 de ani și astăzi îl folosește pentru serviciul Central Express, care leagă în mod regulat Europa de Nord de Africa de Vest pentru transportul de material rulant, containere şi mărfuri generale. „Pe lângă faptul că este un port extrem de important pentru exporturile de cacao de pe continentul african către Europa, Grupul Grimaldi își propune să profite la maximum de poziția strategică a Amsterdamului, transformându-l într-o poartă pentru importul de vehicule noi, precum și pentru distribuția acestora în Europa de Nord”, precizează compania.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare