Compania de familie Liebherr Group raportează o creștere semnificativă a cifrei de afaceri, a comenzilor și a investițiilor după prima jumătate a anului. Grupul german Liebherr se așteaptă ca tendința pozitivă să continue pe tot parcursul anului. Cu o cifră de afaceri de 5,6 miliarde de euro la sfârșitul lunii iunie, primele șase luni din 2021 au fost foarte bune, potrivit companiei.

O creștere a cifrei de afaceri de 663 de milioane de euro sau 13,4% față de aceeași perioadă din 2020 este concluzia finală de până acum, potrivit Tungt. Profiturile din segmentul de utilaje pentru nivelarea şi mutarea pământului, al mașinilor pentru manipularea materialelor, macaralelor mobile și pe șenile, macaralelor turn, al maşinilor pentru beton și produse miniere au crescut cu 16% în total.

În celelalte segmente ale Liebherr (macarale maritime, sisteme pentru aviație și transport, tehnologia angrenajelor și sisteme de automatizare, refrigerare şi congelare), profiturile au crescut cu peste 7%.

În prima jumătate din 2021, distribuția cifrei de afaceri s-a schimbat în favoarea piețelor europene și americane, în vreme ce în Asia, Africa și Orientul Mijlociu, încă se resimt efectele pandemiei.

Numărul comenzilor s-a îmbunătățit în toate segmentele, relatează Liebherr, care nu a primit niciodată atât de multe comenzi în șase luni. Pe baza evoluției pozitive a cererii în prima jumătate a lui 2021, Liebherr se așteaptă să realizeze a doua cea mai mare cifră de afaceri din istoria companiei la încheierea anului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut