Grupul danez Maersk a preluat managementul noului terminal de containere din portul croat Rijeka timp de cincizeci de ani prin operatorul său de terminal Apm Terminals, care a câștigat licitația împreună cu compania croată Enna Logic. Concesiunea va fi semnată de o companie în care Apm Terminals va avea 51% și Enna Logic va avea 49%.

Concesionarul va trebui să construiască 280 de metri de chei și să echipeze întregul terminal cu infrastructura și echipamentele necesare activității sale, cu scopul de a-l face operațional în termen de doi ani și jumătate de la semnarea concesiunii. În ofertă, consorțiul a declarat că în primii doi ani de funcționare noul terminal va gestiona un milion de TEU.

Terminalul de containere Adriatic Gate funcționează în portul Rijeka din aprilie 2011, administrat de International Container Terminal Services, care în primii zece ani de activitate a atins pragul a două milioane de TEU.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut