Orkla urmează să fie transformată într-o companie de investiții industriale de top, cu un domeniu de activitate orientat spre branduri și consumatori. Consiliul de administrație al companiei norvegiene a decis să înființeze o nouă structură corporativă care va consta din 12 companii, cu noi echipe de management.

„Vrem să stabilim o structură corporativă și o cultură care să creeze valoare mai mare și să implice o mai mare autonomie și responsabilitate pentru companiile individuale. De când Nils K. Selte a preluat postul de președinte și CEO la 11 aprilie 2022, el a lucrat sistematic la noua structură și mă bucur că acum putem stabili un nou model de afaceri și de operare”, spune președintele Consiliului Orkla, Stein Erik Hagen.

Începând cu 1 martie 2023, 12 companii independente vor fi înființate în Orkla: Jotun (42,6% din participație), Orkla Foods Europe, Orkla Food Ingredients, Orkla Confectionery & Snacks, Orkla Health, Orkla Home and Personal Care, Orkla India, Pizza Out of Home, Orkla House Care, Health and Sports Nutrition Group, Pierre Robert Group și Lilleborg.

În fiecare companie din portofoliu va fi înființat un Consiliu de Administrație, dacă nu există unul deja. Consiliile de administrație vor include membri externi ai Consiliului, acolo unde este cazul. Grupul Orkla își va menține proprietatea asupra afacerii de energie Hydro Power și a investițiilor imobiliare în Orkla Real Estate. „Orkla urmează să fie transformată într-o companie de investiții industriale de top, cu un domeniu de activitate orientat spre branduri și consumatori. Vom avea o abordare industrială pe termen lung a companiilor din portofoliu în calitate de proprietari activi și vom lucra prin consiliile companiei. Vom urmări o politică activă de gestionare a portofoliului, vizând segmente și piețe de consumatori în creștere rapidă. Vom avea o abordare dinamică a portofoliului, care va presupune evaluarea achizițiilor, a joint venture-urilor, cotărilor la bursă și dezinvestirilor de companii”, spune Nils K. Selte.

Noul comitet executiv al grupului va fi operațional începând cu 13 decembrie 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut