Grupul german Volkswagen și-a încheiat retragerea din Rusia. Potrivit companiei, activele sale în Rusia, deținute de Volkswagen Group Rus, au fost transferate unei companii numite Art-Finance, care este susținută de grupul comercial rus Avilon, dealer VW.

Fabrica din Kaluga, în regiunea Moscovei, va fi transferată, împreună cu departamentele de import al produselor nefabricate în Rusia, alături de cele de depozitare, finanțare, asigurări, servicii, împreună cu angajații. Noul proprietar va deţine toate activele filialelor locale. Tranzacția va fi efectuată cu acordul autorităților ruse, a scris VW.

Prețul de achiziție nu a fost dezvăluit, dar portalurile germane de știri vorbesc de aproximativ 125 de milioane de euro, citând agenţia de presă rusă Interfax.

VW a deschis fabrica din Kaluga în 2007. Peste un miliard de euro au fost cheltuiți pentru uzină, care are acum în jur de patru mii de angajați.

Producătorul și-a oprit activitatea în Rusia în martie 2022.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare