În urmă cu numai câteva zile scriam că presa poloneză anunţase că Wielton vrea să intre pe piața spaniolă prin preluarea unui producător local. Acum, tranzacţia s-a concretizat şi numele a fost dezvăluit: producătorul de semiremorci și remorci din Wieluń a cumpărat 80% din acțiunile companiei spaniole Guillén Desarrollos Industriales SL. Valoarea tranzacției este de 4,6 milioane de euro, iar achiziția restului de 20% din acțiuni este planificată în 2026 în modelul earn-out, în care prețul se va baza pe profitul EBITDA generat în 2025.

Odată cu achiziția, Grupul își extinde operațiunile pe o altă piață importantă, Spania, cu un potențial de 14.000 de unități pe an, dar și în Portugalia, cu 2.500 de unități pe an. În 2020, vânzările de remorci în Spania au ajuns la 10.900 de unităţi, inclusiv 332 înregistrate de Guillén. „Spania este o piață mare și interesantă pe care o urmărim de mult timp și o analizăm temeinic. Prin preluarea fabricii automatizate și robotizate a Guillén, cu capacitate de producție de rezervă, deschidem posibilitatea unei creșteri rapide pe piaţa spaniolă și portugheză. Câștigăm o platformă suplimentară de producție și asamblare, situată în apropierea piețelor care sunt importante pentru noi: sudul Franței și nordul Africii. Sunt sigur că Guillén va putea să-și folosească pe deplin potențialul de dezvoltare”, asigură președintele Wielton Group, Paweł Szataniak.

Guillén este al șaselea producător de semiremorci și remorci din Spania, datând din 1895. Compania are o unitate de producție avansată tehnologic și bine automatizată, situată în triunghiul de producție Valencia-Zaragoza-Barcelona, pe autostrada care leagă Spania și Franța.

Veniturile așteptate de Guillén la sfârșitul lui 2021 vor depăși 16 milioane EUR, cu 627 de vehicule vândute. „Pentru Guillén, tranzacția este o oportunitate de a opera într-o organizație internațională mare, o oportunitate de a dezvolta oferta de produse și o poziție de cumpărare mai puternică în aprovizionarea cu materii prime și componente. De asemenea, apreciem posibilitatea dezvoltării în continuare a mărcii Guillén, care a fost înființată ca o afacere de familie în urmă cu peste 125 de ani”, explică Jose Luis Guillén, CEO al Grupului Guillén.

După alăturarea cu Wielton, compania spaniolă va continua să opereze sub numele actual. Jose Luis Guillén, coproprietar și CEO, va fi responsabil de integrare. „Acest lucru va permite o integrare fără probleme a lui Guillén în Grupul Wielton și utilizarea eficientă a posibilelor efecte de sinergie. Achiziția extinde, de asemenea, cooperarea cu TIP, unul dintre cei mai mari jucători din lume pe piața de închiriere și service de camioane, care va fi responsabil pentru vânzarea produselor Guillén în urma achiziției NEXT Rent. O vedem ca pe o oportunitate interesantă de a ne extinde actualele canale de distribuție”, adaugă CEO-ul Wielton Group, Mariusz Golec.

Baza de producție și zonele adiacente permit o creștere semnificativă a dimensiunii producției în următorii ani. Producătorul spaniol are peste 19.000 m2 de producţie, spaţiu de depozitare şi birouri. Guillén are 89 de angajați. Scopul grupului Wielton este de a crește producția de Guillén la peste 1.600 de unități în 2025 și de a extinde gama de produse a grupului Wielton. Locația fabricii Guillén ajută şi la optimizarea costurilor de transport a produselor Grupului în sudul Franței și în țările din nordul Africii.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut