Regatul Unit încă este în căutare de şoferi pentru camion. De curând, luând ca exemplu un program similar din SUA, guvernul britanic a pus la cale un plan pentru a umple golurile, concentrându-şi atenţia asupra soldaților, mai precis asupra persoanelor care părăsesc armata și își caută un nou loc de muncă. Guvernul britanic vrea să finanțeze foștii soldați pentru a obține permisul de conducere pentru camion. Pentru asta a fost pregătit inițial un buget de 100.000 de lire sterline, deși suma țintă poate fi crescută semnificativ.

Britanicii au un fond special pentru sprijinirea veteranilor, cu o valoare totală de 25 de milioane de lire sterline. Acum, vor aloca o parte din sumă pentru ca, după plecarea din armată, foștii militari să aleagă meseria de șofer, pentru a acoperi o parte din deficitul de aproximativ 100.000 de șoferi din Marea Britanie. Un program similar se desfășoară de ani de zile în Statele Unite sub sloganul „Veteranii în camioane”. Acolo are și o dimensiune specială, deoarece mulți veterani se confruntă cu șomajul și cu probleme în revenirea la viața normală. Prin urmare, veteranii care doresc să lucreze în transporturi urmează să primească un sprijin vast, iar companiile care îi angajează chiar pregătesc autocolante speciale pe cabine.

Nu se ştie încă dacă acest proiect va aduce rezultatele scontate. Alte planuri ale guvernului britanic de a face față acestei penurii până acum nu au avut rezultate impresionante. Anul trecut, deşi aşteptările au fost mari în momentul în care britanicii au vrut să acorde vize pentru 5.000 de șoferi străini de camioane, însă pe termen limitat, au existat numai 210 solicitanţi. De asemenea, pentru cele 300 de vize temporare care vizau șoferii de cisternă cu licență europeană, s-au înscris doar 9 doritori.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare